Nieuws

Week tegen eenzaamheid: wat doen wij?

Nieuws

Van donderdag 21 september tot en met 1 oktober is het Week tegen Eenzaamheid. Onder het motto ‘Kom erbij!’ laten actieve burgers, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties waaronder Sensoor zien wat zij doen tegen eenzaamheid. Meer dan een miljoen Nederlanders voelt zich sterk eenzaam.

Lees meer >>

Oproep: Deel jouw eenzaamheid

Nieuws

Sensoor zoekt mensen die hun ervaring met eenzaamheid willen delen. Die durven zeggen: ik voel me eenzaam. Of: ik heb mij eenzaam gevoeld. Met jouw verhaal kunnen we het taboe doorbreken. Hoe meer we er over praten, hoe meer vat wij op eenzaamheid krijgen in plaats van andersom. Wil jij jouw verhaal delen? Mail naar communicatie@sensoor.nl.

Lees meer >>

Trainster Maria: Ik ben net als jij

Blog

Maria Leeflang, trainster Sensoor

Net zoals jij heb ik een lijf, kan ik zitten, kan ik denken, kan ik schrijven, maak ik me zorgen, kan ik de zon voelen, kan ik het koud hebben, kan ik een aardbei proeven, het gras ruiken. Net zoals jij heb ik dromen gehad, heb ik plannen gemaakt, hang ik de was op, poets ik mijn tanden, huil ik, sta ik op met grote moeite, schreeuw ik soms tegen de kinderen.

Lees meer >>

Vrijwilliger Maurice: Ik schaam me diep

Blog

Maurice, vrijwilliger bij Sensoor

Mijn dochter van zeven zag laatst een poster in een bushokje met de tekst “Ik schaam me diep”.  Het ging op die poster over de ziekte Lepra. “Waarom schaamt die meneer zich dan?”, vroeg ze zich af.  We raakten in gesprek over ziekten en daarna over zorgen die mensen kunnen hebben.

Lees meer >>

Hulplijn Sensoor overbelast door wachttijden GGZ

Persbericht

Sensoor constateert een alarmerende toename van het aantal aanvragen voor een gesprek. Met een stijging van 10% in het afgelopen jaar, kan de telefonische hulpdienst onvoldoende hulp bieden aan mensen in acute (psychische) nood. Volgens Sensoor heeft de stijging vooral te maken met de oplopende wachttijden in de GGZ. De dienst, die grotendeels afhankelijk is van vrijwilligers, slaat alarm, omdat zij verwacht binnenkort een groot deel van de hulpvragen niet meer te kunnen beantwoorden.

Lees meer >>